Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat pentru relații interinstituționale, Maria Magdalena Grigore, cu Ayman Safadi, ministrul afacerilor externe și expatriaților al Regatului Hașemit al Iordaniei

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
11.12.2018

În  cadrul vizitei de lucru desfășurate în perioada 10-11 decembrie 2018, în Regatul Hașemit al Iordaniei, secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a avut consultări bilaterale cu ministrul afacerilor externe și expatriaților, Ayman Safadi, în contextul pregătirii vizitei oficiale a ministrului de externe iordanian în România, în cursul anului 2019.

Discuțiile au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale de cooperare dintre cele două ţări, fiind examinate modalităţile concrete de amplificare a acestora. Cele două părți au salutat progresele înregistrate în ultima perioadă în domeniul cooperării economice şi au exprimat interesul pentru dezvoltarea unor parteneriate sectoriale şi implicarea în proiecte comune pe terţe pieţe din regiune.

În egală măsură, au fost abordate aspecte ale cooperării bilaterale, din perspectiva preluării Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România, la 1 ianuarie 2019, Regatul Haşemit al Iordaniei fiind un partener privilegiat în relaţiile cu UE şi fiind, totodată, deţinător al „co-preşedinţiei” sudice a Uniunii pentru Mediterana.

Convorbirile au oferit, de asemenea, și oportunitatea efectuării unui schimb de opinii cu privire la evoluţii regionale, precum criza din Siria, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu și problematica refugiaților.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice