Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Maria Magdalena Grigore cu directorul Oficiului Majestății Sale Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, Manar Dabbas

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
10.12.2018

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a avut, la 10 decembrie 2018, o întrevedere cu Manar Dabbas, directorul Oficiului Majestății Sale Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, cu prilejul efectuării unei vizite în Regatul Hașemit al Iordaniei.

În cadrul discuțiilor au fost evocate relațiile excelente dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei, dezvoltate de o manieră tradițională și marcate de încredere reciprocă.

În cadrul consultărilor, au fost analizate posibilitățile concrete de cooperare bilaterală în perspectiva vizitei oficiale a suveranului hașemit în România în prima parte a lui 2019. Totodată, a fost discutată organizarea reuniunii Procesul Aqaba în marja vizitei oficiale, inițiativă dedicată combaterii și prevenirii terorismului care a fost lansată de Regele Abdullah al II-lea în 2015. Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a apreciat eforturile continue ale Iordaniei, călăuzite de viziunea strategică a Majestății Sale Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, de a promova și prezerva principiul stabilității în regiunea Orientului Mijlociu.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice