Centrul de presă

Participarea secretarului de stat Alexandru Victor Micula la reuniunea plenară a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
29.11.2018

Secretarul de stat Alexandru Victor Micula a participat, la 29 noiembrie 2018, la reuniunea plenară a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului/ IHRA care a avut loc la Ferrara, Italia.

Agenda reuniunii a inclus teme legate de implementarea Strategiei organizației, aniversarea a 20 de ani de la Forumul Internațional de la Stockholm, dar și o temă considerată a fi de interes deosebit atât pentru nivelul politic al organizației, cât și pentru experți - combaterea antisemitismului în statele membre.

Cu această ocazie, oficialul român a susținut o intervenție în care au fost prezentate eforturile recente ale României în materie de combatere a antisemitismului și a comemorării victimelor Holocaustului. Au fost evidențiate măsurile luate în direcția adoptării la nivel național a definiției de lucru a antisemitismului, precum și angajamentul României pentru combaterea antisemitismului și oricăror forme de discriminare, îndeosebi la nivelul susținerii activităților educaționale și de formare continuă în acest domeniu.

În marja evenimentului, secretarul de stat a avut o întrevedere bilaterală cu Coordonatorul Comisiei Europene pentru Combaterea Antisemitismului, Katharina von Schnurbein, în contextul pregătirilor pentru preluarea de către România a Președinției Consiliului UE, cu începere din ianuarie 2019.