Centrul de presă

Participarea secretarului de stat Melania-Gabriela Ciot la lansarea Cartei Albe: „Prioritățile României și Președinția Consiliului Uniunii Europene”

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
26.11.2018

Secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a participat luni, 26 noiembrie 2018, la lansarea Cartei Albe „Prioritățile României și Președinția Consiliului Uniunii Europene”, eveniment organizat de Institutul Aspen România în parteneriat cu Facultatea de Relații Economice Internaționale (REI), din cadrul Academiei de Studii Economice București.

În intervenția sa, oficialul român a salutat inițiativa organizării acestui eveniment important în contextul apropiatei preluări a mandatului Președinției rotative a Consiliului UE de către România, în primul semestru al anului 2019.

De asemenea, a evidențiat temele prioritare și principalele dimensiuni ale programului Președinției României la Consiliul Uniunii Europene cu accent pe promovarea coeziunii și unității în vederea consolidării proiectului european. „Credem cu tărie că provocările actuale de la nivel european reflectă o nevoie crescută de unitate și coeziune și în acest spirit a fost ales și motto-ul Președinției noastre: Coeziunea - o valoare comună europeană”, a subliniat secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot.

În încheierea intervenției sale, oficialul român a reafirmat abordarea pragmatică și responsabilă a României în pregătirea mandatului Președinției României la Consiliul UE având convingerea că eforturile depuse pe durata celor șase luni vor contribui la consolidarea proiectului european.