Centrul de presă

Participarea secretarului de stat Melania-Gabriela Ciot la seminarul ”Președinția Austriei la Consiliul Uniunii Europene – bune practici, obiective pe termen lung, provocări, lecții învățate, modelarea viitorului”

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
26.11.2018

Secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a participat luni, 26 noiembrie 2018, la deschiderea oficială a Seminarului ”Președinția Austriei la Consiliul Uniunii Europene – bune practici, obiective pe termen lung, provocări, lecții învățate, modelarea viitorului”, eveniment organizat de Advantage Austria, Secția Comercială a Ambasadei Austriei la București.

În intervenția sa, oficialul român a adresat felicitări Președinției Austriei la Consiliul Uniunii Europene pentru eforturile depuse în avansarea agendei europene și a mulțumit pentru buna cooperare la nivel bilateral dezvoltată în această perioadă.

De asemenea, a salutat inițiativa Ambasadei Austriei la București de a organiza acest eveniment ce își propune să împărtășească din experiența și bunele practici dobândite pe durata Președinției Austriei la Consiliul UE, subliniind importanța acestor elemente pentru pregătirea și exercitarea viitoarei Președinții a României la Consiliul UE. În context, a reiterat angajamentul României de a asigura o tranziție eficientă între cele două președinții și de a continua promovarea dosarelor actuale aflate pe agenda europeană.

Demnitarul român a menționat faptul că obiectivul României, în calitate de viitoare Președinție la Consiliul Uniunii Europene, este de a contribui la definirea unei Uniuni mai puternice, mai inclusive și mai aproape de cetățenii săi.

Referindu-se la motto-ul Președinției României, "Coeziunea - o valoare europeană comună", secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a menționat că acest mesaj reflectă nevoia de unitate și cooperare între statele membre ale UE, precum și necesitatea unei mai mari coeziuni economice, sociale și teritoriale în cadrul Uniunii Europene. În acest sens, a reiterat intenția României de a acționa în vederea obținerii unor rezultate concrete care să pună în evidență valoarea adăugată a Uniunii în rândul cetățenilor europeni.