Centrul de presă

Primirea de către Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe, a ambasadorului desemnat al Republicii Islamice Iran la București, Morteza Aboutalebi, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
16.11.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 16 noiembrie 2018, pe ambasadorul desemnat al Republicii Islamice Iran, Morteza Aboutalebi, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Discuțiile au prilejuit o trecere în revistă a stadiului şi perspectivelor dialogului politic bilateral, analizate inclusiv din prisma recentelor evoluții pe plan internațional. Din această perspectivă, ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat importanța soluționării cuprinzătoare, sustenabile și finale a dosarului nuclear iranian, prin continuarea eforturilor diplomatice pe plan internațional. A pledat, totodată, pentru gestionarea problematicilor de acest gen în conformitate cu Tratatul privind Neproliferarea Armelor Nucleare, cu respectarea deplină a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi ale Consiliului Guvernatorilor AIEA.

În cadrul întrevederii au fost abordate și teme de actualitate ale agendei regionale și internaționale. În context, ministrul afacerilor externe a reiterat determinarea României de a participa, inclusiv din perspectiva deținerii viitoarei Președinții a Consiliului Uniunii Europene, la eforturile de stabilizare a regiunii Orientului Mijlociu și Africa de Nord.

În finalul întrevederii, șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului iranian în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfășurarea activității sale în România.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice