Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, cu adjunctul asistentului secretarului de stat, Pete Marocco

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
13.11.2018

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut astăzi, 13 noiembrie 2018, o întrevedere cu adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA pentru Conflicte și Operațiuni de Stabilizare, Pete Marocco.

Cu această ocazie, secretarul de stat George Ciamba a reiterat importanța pe care România o acordă Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, subliniind interesul părții române de intensificare a cooperării bilaterale pe toate temele de interes comun. Oficialul român a menționat interesul de a identifica noi proiecte de cooperare cu partea americană, atât în plan bilateral, cât și în plan regional și multilateral.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la  recentele evoluții de securitate, atât la nivel regional dar și global, cu accent pe regiunea învecinată României. Totodată, discuțiile s-au axat pe problematica combaterii terorismului, a extremismului și a radicalizării, precum și pe modurile de cooperare în combaterea acestor fenomene.

Secretarul de stat George Ciamba a trecut în revistă principalele provocări de securitate cu care se confruntă regiunea extinsă a Mării Negre și Balcanii de Vest și a subliniat importanța care va fi acordată întăririi parteneriatului transatlantic în perioada exercitării de către România a Președinției Consiliului UE.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice

SUA