Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu o delegație a Camerei de Comerţ Americane pe lângă Uniunea Europeană (AmCham EU)

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
25.10.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 25 octombrie, o întrevedere cu reprezentanții Camerei Americane de Comerț pe lângă Uniunea Europeană, AmCham EU.

Ministrul afacerilor externe a prezentat prioritățile Președinției României la Consiliului Uniunii Europene și a subliniat importanța consolidării parteneriatului dintre Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

Întrevederea a permis un schimb de opinii despre relația comercială UE-SUA și despre importanța desfășurării comerțului internațional într-un cadru multilateral, bazat pe principiile de piață liberă. Cele două părți au reafirmat deopotrivă importanța parteneriatului transatlantic în domeniul securității și apărării. Discuția a vizat și relațiile Uniunii cu statele din vecinătatea estică, Balcanii de Vest și Turcia.

Delegația AmCham EU a exprimat interes pentru menținerea unui dialog constant între mediul de afaceri și reprezentanții UE și ai statelor membre pe principalele dosare europene.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice