Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Republicii Islamice Iran la București, Hamid Moayyer, în vizită de rămas bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
21.09.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 21 septembrie 2018, pe ambasadorul Republicii Islamice Iran, Hamid Moayyer, în vizită de rămas bun la încheierea misiunii sale diplomatice în România.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat teme vizând evoluţia relaţiilor politico-diplomatice dintre cele două ţări, fiind confirmat interesul ambelor părţi de a identifica noi proiecte viabile în concordanță cu contextul actual.

Referitor la evoluțiile înregistrate în dosarul Planului Comun și Cuprinzător de Acțiune, șeful diplomației române a exprimat încrederea în continuarea eforturilor diplomatice pe plan internațional, astfel încât să fie posibilă soluționarea finală, cuprinzătoare și de durată a dosarului nuclear iranian. Din această perspectivă, ministrul Meleșcanu a pledat pentru gestionarea problematicilor de acest gen în conformitate cu Tratatul privind Neproliferarea Armelor Nucleare, cu respectarea deplină a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi ale Consiliului Guvernatorilor AIEA.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii privind problemele aflate în prezent pe agenda regională și internațională, precum conflictul din Siria și perspectivele Procesului de Pace din Orientul Mijlociu, sens în care ministrul Teodor Meleșcanu a exprimat determinarea țării noastre de a participa, în calitate națională și de stat membru al Uniunii Europene, la eforturile de normalizare a situației în Orientul Mijlociu.

La finalul întrevederii, ministrul afacerilor externe a adresat mulţumiri ambasadorului iranian pentru implicarea activă și contribuțiile aduse dezvoltării relațiilor bilaterale și i-a urat succes în activitatea viitoare.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice