Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a domnului Ahmad Majdalani, membru al Comitetului Executiv al Organizației pentru Eliberarea Palestinei

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
05.09.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 5 septembrie 2018, pe Ahmad Majdalani, membru al Comitetului Executiv al Organizației pentru Eliberarea Palestinei, aflat în vizită în România. Discuțiile au vizat identificarea celor mai potrivite modalități de consolidare a relației de cooperare bilaterală, inclusiv a dialogului politico-diplomatic. Cei doi demnitari au abordat de asemenea și tematici de interes de pe agenda regională, cu accent pe Procesul de Pace în Orientul Mijlociu.

Ministrul afacerilor externe român a reconfirmat interesul față de dezvoltarea cooperării bilaterale, precum și față de organizarea celei de-a treia reuniuni a Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian. Totodată, a reconfirmat sprijinul României față de soluționarea Procesului de Pace în Orientul Mijlociu prin implementarea soluției celor două state, Israel și Palestina, care să co-existe în pace și securitate. În context, a exprimat necesitatea adoptării de măsuri care să contribuie la evitarea pe viitor a escaladării violențelor la linia de demarcație dintre Fâșia Gaza și Statul Israel.

La rândul său, demnitarul palestinian a subliniat importanța pe care Palestina o acordă relațiilor cu țara noastră, inclusiv din perspectiva deținerii de către România a Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019. Totodată, Ahmad Majdalani a exprimat interesul Palestinei față de intensificarea și dezvoltarea cooperării bilaterale în diverse domenii, precum economie, educație sau cultură.