Centrul de presă

Primirea ambasadorului agreat al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Andrew Noble, de către secretarul de stat George Ciamba

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
03.09.2018

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut astăzi, 3 septembrie 2018, o întrevedere cu noul ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Andrew Noble.

Discuția a reflectat cooperarea strategică excelentă dintre cele două state și interesele comune în plan bilateral, regional și internațional. Secretarul de stat a subliniat contribuția comunității de români din Marea Britanie la economia și societatea Regatului și nivelul promițător al legăturilor comerciale.

A fost evidențiată importanța deosebită a contextului european, marcat cu precădere de procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, eveniment care urmează să aibă loc în perioada Președinției României la Consiliul UE. Oficialul român a subliniat dorința ca Marea Britanie să rămână în relații cât mai strânse cu Uniunea Europeană, cu deosebire în problematica de securitate și apărare.

În cadrul întâlnirii, a fost agreată continuarea dialogului privind reconfigurarea Parteneriatului Strategic, atât prin adaptare la noile realități europene și bilaterale post-Brexit, cât și prin consolidarea și aprofundarea cooperării sectoriale.

Secretarul de stat a urat succes noului oficial britanic la București în îndeplinirea mandatului său de ambasador, exprimând convingerea într-o colaborare foarte bună, care să aibă ca rezultat dinamizarea relației strategice dintre cele două țări.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice