Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ministrului industriilor primare și al bunăstării sociale din RDS Sri Lanka, Daya Gamage

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
06.08.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 6 august 2018, pe ministrul industriilor primare și al bunăstării sociale din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka, Daya Gamage, aflat în vizită de lucru în România.

Cei doi demnitari și-au exprimat interesul pentru consolidarea relațiilor bilaterale, cu precădere în plan politic și economic, obiectiv susținut de legăturile tradiționale de prietenie dintre România și Sri Lanka, precum și de cadrul actual de cooperare dintre UE și Sri Lanka.

Cu prilejul întrevederii, au fost analizate posibilitățile de intensificare a cooperării economice, cu accent pe sectorul petrolier, infrastructură feroviară și portuară, construcție de nave și ambarcațiuni, agricultură, industrie alimentară, textile.

În cadrul vizitei sale în România, ministrul Daya Gamage a avut întrevederi la nivelul conducerii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Energiei și Ministerului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. De asemenea, oficialul din Sri Lanka s-a întâlnit cu reprezentanți ai conducerii Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR) și Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice