Centrul de presă

Primirea în vizită de prezentare a ambasadorului agreat al Muntenegrului în România, Goran Poleksić

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
19.07.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit în audiență astăzi, 19 iulie 2018, pe ambasadorul agreat al Muntenegrului în România, Goran Poleksić, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

În cadrul dialogului a fost apreciat stadiul excelent al relației bilaterale și au fost analizate oportunitățile de intensificare a cooperării sectoriale în domenii precum energie, mediu înconjurător, turism.

Ministrul Teodor Meleșcanu a subliniat importanța pe care țara noastră o va acorda regiunii Balcanilor de Vest pe durata mandatului de Președinție a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru 2019. În ceea ce privește parcursul european al Muntenegrului, șeful diplomației române a reconfirmat susținerea fermă, atât la nivel politic, cât și tehnic, pentru aderarea Muntenegrului la UE, cât mai curând posibil, pe baza meritelor proprii și îndeplinirii criteriilor de aderare.

Ministrul Meleșcanu a exprimat aprecieri pentru conduita Muntenegrului în calitate de membru al NATO, după aderarea, în urmă cu un an, obiectiv pe care România l-a susținut activ pe tot parcursul negocierilor cu Alianța Nord Atlantică. Oficialul român a reiterat importanța majoră a opțiunii strategice clare pe care Muntenegru a demonstrat că o susține și a remarcat că apartenența la NATO a stimulat continuarea procesului consistent de reformă, benefic și pentru succesul negocierilor de aderare la UE, aflate deja într-o fază avansată.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice