Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Monica Gheorghiță a ambasadorului agreat al Republicii Panama, cu reşedinţa la Ankara, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
16.07.2018

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, l-a primit în audienţă astăzi, 16 iulie 2018, pe Jorge Hernan Miranda Corona, ambasadorul agreat al Republicii Panama în România, cu reşedinţa la Ankara, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare. Secretarul de stat român i-a urat succes ambasadorului panamez în îndeplinirea mandatului său şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe român în acest sens. 

În cadrul convorbirilor, cei doi demnitari au evaluat stadiului relaţiilor bilaterale româno-panameze şi au analizat metode pentru relansarea acestora, inclusiv din perspectiva Președinției române la Consiliul UE. 

A fost subliniată importanţa intensificării contactelor politico-diplomatice în vederea stimulării şi consolidării cooperării dintre cele două țări în domeniile economic și educaţional.

În context, a fost evidenţiat potenţialul existent în domeniul economic pentru creşterea schimburilor comerciale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice