Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Republicii Tunisiene, în vizită de rămas bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
10.07.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit-o astăzi, 10 iulie 2018, pe ambasadorul Republicii Tunisiene, Bouteina Labidi, în vizită de rămas bun.

În cadrul discuției, șeful diplomației române a evidențiat că Tunisia este un partener tradițional al României, iar la 16 decembrie 2018 vor fi aniversați 55 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Cei doi oficiali au apreciat evoluțiile pozitive înregistrate în relațiile româno-tunisiene în toate domeniile de interes, cu precădere politic, economic, educație și cultură. Au reliefat perspectivele menținerii acestei dinamici ascendente și în perioada următoare, prin contacte la nivel parlamentar și amplificarea cooperării sectoriale în contextul eforturilor constante ale ambelor state pentru promovarea relațiilor bilaterale, cu accent pe intensificarea componentei economice și comerciale.

Pe baza rezultatelor pozitive ale vizitei oficiale efectuată la Tunis, în perioada 19-20 aprilie 2018, ministrul Teodor Meleșcanu a remarcat potențialul semnificativ de consolidare și diversificare a relațiilor economice româno-tunisiene, în sectoare precum agricultura, energia regenerabilă, căile ferate și IT. De asemenea, a subliniat rolul diplomației economice pentru stimularea interesului comunităților de afaceri din ambele state în scopul valorificării oportunităților existente, cu aportul important al camerelor de comerț și industrie.

A arătat, de asemenea, că impulsionarea dialogului politic și extinderea cooperării dintre România și statele din Africa de Nord constituie o componentă importantă în implementarea obiectivului de relansare a relațiilor bilaterale cu această zonă, obiectiv inclus în Programul de Guvernare 2018-2020.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de vederi cu privire la perspectivele de aprofundare a cooperării româno-tunisiene în plan multilateral, îndeosebi în cadrul ONU și al Organizației Internaționale a Francofoniei.  

La finalul întrevederii, ministrul afacerilor externe a adresat mulțumiri ambasadorului Republicii Tunisiene pentru implicarea activă și contribuțiile aduse dezvoltării relațiilor bilaterale și i-a urat succes în activitatea viitoare.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice