Centrul de presă

Consultări politice România – Republica Zambia

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
23.03.2018

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Cosmin Dinescu, a avut astăzi, 23 martie 2018, o întrevedere cu Isabelle Lemba, secretar permanent ad interim în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Zambia, în cadrul vizitei pe care oficialul român o desfășoară la Lusaka.

Întrevederea a reprezentat o continuare a discuțiilor susținute de reprezentanții celor două state la Abidjan, în Republica Côte d'Ivoire, în marja summit-ului Uniunea Africană – Uniunea Europeană (noiembrie 2017), fiind aprofundate posibilitățile de cooperare existente, cu accent pe domeniul educațional și cel agricol. De asemenea, a fost evocată aniversarea a 50 de ani de relații diplomatice, la nivel de ambasadă, între cele două țări, moment important care evocă tradiția cooperării bilaterale.

Partea română a evidențiat rolul regional important pe care îl ocupă Zambia, atât din punct de vedere economic, dar și al situației de securitate, prin prisma participării active la misiunile de pace de pe teritoriul continentului african. În plus, au fost abordate posibilitățile de colaborare între reprezentanții celor două state, la nivel multilateral, în cadrul Organizației Națiunilor Unite, precum și în alte formate de cooperare, precum dialogul Uniunea Europeană - Zambia sau Uniunea Africană – România.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice