Centrul de presă

Participarea secretarului de stat pentru Afaceri Bilaterale Globale la Conferința internațională pentru reconstrucția și dezvoltarea Republicii Irak

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
14.02.2018

Secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale Globale, Monica Dorina Gheorghiță, a participat, la 14 februarie 2018, la Conferința internațională pentru reconstrucția și dezvoltarea Republicii Irak, organizată în Statul Kuwait.

Demnitarul român a salutat inițiativa Statului Kuwait de mobilizare a resurselor comunității internaționale în sprijinul Republicii Irak, în contextul înfrângerii grupării teroriste ISIL/Daesh și având în vedere importanța stabilității acestui stat pentru întreaga regiune. A felicitat autoritățile irakiene și comunitatea internațională, prin Coaliția globală anti-ISIL/Daesh, pentru succesul înregistrat și a reiterat sprijinul ferm al României pentru unitatea teritorială și suveranitatea Republicii Irak.

Secretarul de stat a evidențiat, de asemenea, disponibilitatea pentru participarea țării noastre la procesul de reconstrucție post-conflict a Republicii Irak atât instituțională, cât și economică, transmițând interesul autorităților române de a împărtăși expertiza acumulată de România în procesele de tranziție politico-economică.


Informații suplimentare:

Conferința internațională pentru reconstrucția și dezvoltarea Republicii Irak (12-14 februarie 2018, Statul Kuwait), a fost organizată sub patronajul Emirului Statului Kuwait, Șeic Sabah Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabah și al prim-ministrului Republicii Irak, Haider al-Abadi, în colaborare cu Banca Mondială, cu scopul de a dezbate agenda de reconstrucție și dezvoltare a R. Irak, aspecte privind asistența internațională pentru dezvoltare și proiectele implementate de către organizațiile non-guvernamentale. Evenimentul a fost co-prezidat de António Guterres, Secretar General al Organizației Națiunilor Unite și Federica Mogherini, Înalt Reprezentant pentru Politica Externă și de Securitate și Vicepreședinte al Comisiei Europene.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice