Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Dan Neculăescu a ambasadorului agreat al Republicii Armenia la București, Sergey Minasyan, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.01.2018

Secretarul de stat Dan Neculăescu l-a primit astăzi, 9 ianuarie 2018, pe ambasadorul agreat al Republicii Armenia la București, Sergey Minasyan, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cu acest prilej, secretarul de stat a exprimat interesul pentru un nou impuls în relațiile bilaterale în perioada următoare, în special pe palierele dialogului politic și cooperării în domeniile economic și cultural. De asemenea, a salutat semnarea, la 24 noiembrie 2017, în marja Summit-ului Parteneriatului Estic de la Bruxelles, a Acordului de Parteneriat Consolidat și Cuprinzător între Uniunea Europeană și Republica Armenia, reiterând susținerea României pentru aprofundarea cooperării UE – Republica Armenia. Totodată, Dan Neculăescu a evidențiat sprijinul României pentru organizarea, la Erevan, în 2018, a Summit-ului Organizației Internaționale a Francofoniei, prezentând acțiunile concrete derulate de țara noastră în 2017 pe dimensiunea francofonă, în special rezultatele Conferinței femeilor francofone din noiembrie 2017.

Ambasadorul agreat al Republicii Armenia a menționat ca priorități ale mandatului său dinamizarea contactelor bilaterale, inclusiv la nivel înalt, cu utilizarea oportunităților oferite de organizarea la Erevan a Summit-ului Organizației Internaționale a Francofoniei, precum și dezvoltarea dimensiunii economice a relației bilaterale. De asemenea, a exprimat satisfacția față de politica României în domeniul protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, în particular în ceea ce privește situația minorității armene din România. Totodată, a reliefat dorința amplificării  contactelor people-to-people și a relațiilor în plan cultural-educațional între România și Republica Armenia.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice