Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu secretarul general din Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos, Yoka Brandt

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
05.12.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut astăzi, 5 decembrie 2017, o întrevedere cu secretarul general din Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos, Yoka Brandt, cu prilejul prezenței oficialului olandez la București. 

Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a principalelor teme de interes aflate pe agenda relațiilor româno-olandeze, precum și a modalităților de îmbunătățire a cooperării la nivel bilateral. Ambele părţi au fost de acord cu necesitatea aprofundării dialogului politic, astfel încât acesta să reflecte dinamica relației economice. 

În cursul întrevederii, au fost abordate temele prioritare de interes comun, precum menținerea unei relații transatlantice solide, susținerea perspectivelor europene ale Republicii Moldova, evoluțiile din Ucraina și din bazinul Mării Negre. Cu privire la Balcanii de Vest, secretarului de stat George Ciamba a subliniat importanța strategică a politicii de extindere pentru regiune.

De asemenea, oficialul român a menționat atașamentul pro-european și susținerea României pentru consolidarea proiectului european. Referitor la tematica extinderii spațiului Schengen, secretarul de stat George Ciamba a reiterat argumentele părții române pentru susținerea unei decizii favorabile de aderare a României la spațiul Schengen.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice