Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, a ambasadorului Republicii Albania la București

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
24.11.2017

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, l-a primit astăzi, 24 noiembrie 2017, în vizită de curtoazie, pe ambasadorul Republicii Albania la București, E.S. Ilir Tepelena.

Discuțiile cu secretatul de stat român au vizat în principal aspecte legate de perspectiva europeană a Republicii Albania, precum și modul concret în care România poate contribui, în spiritul relațiilor tradiționale foarte bune care există între cele două țări, pentru punerea la dispoziție a expertizei și lecțiilor învățate de țara noastră, inclusiv din perspectiva cooperării mai strânse la nivel universitar și academic dintre cele două țări.

Cu referire la procesul de integrare europeană, secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a reiterat susținerea fermă a României față de parcursul european al Albaniei și a încurajat continuarea reformelor interne pentru obținerea de rezultate tangibile  pe cele cinci priorități cheie de reformă.

Secretarul de stat român a apreciat progresele înregistrate până în prezent de către Albania, în special în domeniul complex al reformei justiției și cu privire la pașii înregistrați privind procedura de vetting.

Ambasadorul albanez a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de România pentru parcursul european al țării sale, aspirație împărtășită la nivelul întregii societăți albaneze.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice