Centrul de presă

Primirea de către ministrul Teodor Meleșcanu a ambasadorului Republicii Indonezia, în vizită de rămas bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
03.11.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 3 noiembrie 2017, pe ambasadorul Republicii Indonezia, Diar Nurbintoro, în vizită de rămas bun.

Cei doi oficiali au apreciat evoluțiile pozitive înregistrate în relațiile româno-indoneziene, marcate în ultimii ani prin contacte frecvente la nivel parlamentar și guvernamental. Au evidențiat perspectivele menținerii acestei dinamici și în perioada următoare, inclusiv prin vizite de nivel, în contextul eforturilor constante ale ambelor state pentru promovarea relațiilor lor bilaterale, cu accent pe intensificarea componentei economice și comerciale a relațiilor bilaterale.

Evocând ultima rundă de consultări politico-diplomatice pe linia MAE, desfășurată la Jakarta, în perioada 13-14 septembrie 2017, ministrul Meleșcanu a reliefat potențialul semnificativ de consolidare și diversificare a relațiilor economice româno-indoneziene, în sectoare precum agricultura, energia regenerabilă, căile ferate și IT. De asemenea, a exprimat satisfacția  pentru interesul manifestat de comunitatea de afaceri din ambele state pe linia valorificării oportunităților existente, evidențiind rolul important al camerelor de comerț și industrie în orientarea comunităților de afaceri din cele două state către sectoare de interes reciproc.

Șeful diplomației române a arătat că, în cadrul relațiilor Uniunea Europeană – ASEAN (Asociația Națiunilor din Sud-Estul Asiei) și în perspectiva preluării de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, România va continua să susțină amplificarea cooperării UE-Indonezia. În context, a punctat că finalizarea negocierilor privind Acordul de Parteneriat Economic Cuprinzător între Uniunea Europeană și Indonezia va crea importante oportunități și în planul relațiilor economice și comerciale dintre România și Indonezia.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de vederi cu privire la perspectivele de aprofundare a cooperării româno-indoneziene în plan multilateral, îndeosebi în cadrul ONU.  

La finalul întrevederii, ministrul afacerilor externe a adresat mulţumiri ambasadorului indonezian pentru implicarea activă și contribuțiile aduse dezvoltării relațiilor bilaterale și i-a urat succes în activitatea viitoare.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice