Centrul de presă

Vizita de lucru a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, în Cipru

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
01.11.2017

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a efectuat, miercuri, 1 noiembrie 2017, o vizită de lucru în Republica Cipru, în cadrul căreia a avut întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe, Ioannis Kasoulides, şi cu secretarul permanent adjunct din cadrul Ministerului Afacerilor Externe cipriot, Rea Yiordamlis.

Agenda discuţiilor a inclus teme de actualitate la nivel european, printre care pregătirea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Starea Uniunii, Cadrul Financiar Multianual post-2020 și migraţia.

Victor Negrescu a reiterat interesul României de a contribui la consolidarea proiectului european și deschiderea țării noastre pentru aprofundarea cooperării cu Republica Cipru în domeniul afacerilor europene. Cei doi oficiali au convenit asupra necesității unei abordări unitare, principiale și solidare în gestionarea provocărilor actuale, în sprijinul avansării proiectului european și consolidarea profilului Uniunii Europene în plan global.

Ministrul delegat a prezentat stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019. În context, a exprimat interesul de a beneficia de expertiza părții cipriote în ceea ce privește gestionarea negocierilor privind viitorul cadru financiar multianual, având în vedere experiența Republicii Cipru în negocierea actualului cadru bugetar.

 „România și Cipru, două țări aflate la granița Uniunii Europene, înțeleg foarte bine ce înseamnă importanța proiectului european. Am discutat cu partenerii noștri ciprioți despre modul prin care putem colabora mai bine în domeniul afacerilor europene, precum și în pregătirea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene“, a declarat Victor Negrescu.

Vizita face parte din demersurile ministrului delegat pentru Afaceri Europene de a contribui la consolidarea cooperării în domeniul afacerilor europene, în vederea conturării de abordări comune și a unei promovări eficiente a acestora la nivelul Uniunii Europene.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice