Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat George Ciamba a ambasadorului Marelui Ducat de Luxemburg în România, Paul Steinmetz, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
19.10.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, l-a primit astăzi, 19 octombrie 2017, pe ambasadorul agreat al Marelui Ducat de Luxemburg în România, cu reședința la Atena, Paul Steinmetz, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cei doi oficiali au evidențiat stadiul excelent al relației bilaterale, precum și dorinţa ambelor părți de intensificare a dialogului politic și de consolidare a dimensiunii economice și comerciale.

Interlocutorii au reconfirmat strânsa cooperare a celor două țări în cadrul UE și în plan internațional, pe baza similitudinii de poziții în mai multe dosare de interes comun.

De asemenea, a fost menționată simbolistica aparte a anului 2017, prin aniversarea a 10 ani de la parteneriatul de succes dintre Sibiu și Luxemburg în cadrul proiectului Capitală Europeană a Culturii.

Demnitarul român i-a urat ambasadorului luxemburghez mult succes în activitatea pe care o va desfăşura în timpul mandatului său în România şi l-a asigurat de întregul sprijin al  Ministerului Afacerilor Externe.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice