Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Monica Gheorghiță a ambasadorului Republicii Cuba la București, Nieves Iliana Hernández Portales

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
28.09.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, l-a primit, la 28 septembrie 2017, pe ambasadorul Republicii Cuba în România, Nieves Iliana Hernández Portales, în vizită de rămas bun la încheierea mandatului.

Demnitarul român a mulțumit ambasadorului Republicii Cuba pentru activitatea susținută, cu rezultate deosebite în promovarea dialogului politic româno-cubanez și în aprofundarea relațiilor în plan economic și cultural.

Cei doi oficiali au evidenţiat evoluţiile înregistrate, în ultimii ani, în ansamblul domeniilor de interes comun, precum şi cursul ascendent al cooperării economice şi comerciale dintre România şi Cuba, în sectoare precum turismul, infrastructura, sănătatea, agricultura, energiile regenerabile sau tehnologia informaţiei, în contextul creșterii interesului mediului de afaceri român pentru piața cubaneză.

De asemenea, au subliniat importanţa de a asigura continuitatea dialogului politic la nivel înalt, prin realizarea unor vizite oficiale în România şi în Cuba, dar și a procesului de negociere pe marginea proiectelor de acorduri bilaterale.

Monica Gheorghiță a prezentat totodată condoleanţe ambasadorului Cubei, în urma efectelor devastatoare provocate de uraganul Irma, care au dus la pierderea de vieți omenești şi la însemnate pagube materiale.

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale a reiterat sprijinul Ministerului român al Afacerilor Externe pentru promovarea agendei bilaterale, în baza relaţiilor politico-diplomatice tradiţionale dintre cele două state.

 

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice