Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ambasadorul Statului Qatar la București, Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
14.09.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit la 13 septembrie 2017, pe ambasadorul Statului Qatar la București, Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi.

Cei doi demnitari au evidențiat cooperarea româno-qatareză, pe plan bilateral și în cadrul organismelor internaționale, context în care ministrul Teodor Meleșcanu a transmis dorința părții române de aprofundare a relațiilor politice și economice dintre cele două țări.

De asemenea, cei doi oficiali au avut și un schimb de opinii cu privire la evoluțiile regionale. Astfel, ambasadorul Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi a prezentat consecințele produse de criza apărută în zona Golfului, sens în care a făcut referire la impactul acesteia asupra situației economice din Qatar și regiune. 

Șeful diplomației române a reiterat preocuparea față de efectele negative ale crizei din Golf asupra statelor implicate și regiunii Orientului Mijlociu, precum și asupra securității și stabilității internaționale. Și-a exprimat speranța că toate diferendele vor fi soluționate în cel mai scurt timp, pe calea dialogului, și a exprimat susținerea României pentru demersurile internaționale de mediere a crizei.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice