Centrul de presă

Primirea de către Secretarul de stat George Ciamba, a ambasadorului agreat al Regatului Norvegiei, Lise Nicoline Kleven Grevstad, pentru înmânarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
08.09.2017

Secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale şi Strategice în Spaţiul Euroatlantic, George Ciamba, a primit-o vineri, 8 septembrie 2017, pe Lise Nicoline Kleven Grevstad, ambasadorul agreat al Regatului Norvegiei la Bucureşti, pentru înmânarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Oficialul român a adresat urări de bun venit şi succes în activitatea pe care ambasadorul norvegian o va desfăşura în ţara noastră şi a asigurat-o de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în îndeplinirea mandatului său.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte privind stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, fiind accentuată importanţa dialogului politic la toate nivelurile, care să susţină dezvoltarea schimburilor economice şi a cooperării strategice între România şi Regatul Norvegiei, în cadrul NATO. În acest context, cei doi interlocutori au reliefat apropierea de poziții dintre România și Regatul Norvegiei pe o serie de subiecte de pe agenda de securitate, precum şi dorinţa celor două părţi de a consolida dialogul în acest domeniu.

Secretarul de stat a subliniat interesul părții române pentru diversificarea cooperării bilaterale şi pentru identificarea de noi domenii în care România ar putea beneficia de experiența norvegiană.

Demnitarul român a mulțumit pentru sprijinul acordat de Regatul Norvegiei, prin intermediul Mecanismului Financiar al SEE şi Mecanismului Financiar norvegian, amintind că România a fost primul stat care a semnat noile memorandumuri de înțelegere pentru implementarea acestor mecanisme.

Discuțiile au relevat, de asemenea, buna integrare a comunității românești în societatea norvegiană și pe piața forței de muncă, fiind menționate în acest sens sectoarele educație și sănătate.

Totodată, a fost evidențiat interesul Norvegiei pentru consolidarea dialogului bilateral în perspectiva preluării de către România a președinției rotative a Consiliului UE, Norvegia fiind un partener important al UE.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice