Centrul de presă

A patra zi a Reuniunii Anuale a Diplomației Române – ediția 2017

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
01.09.2017

Reuniunea Anuală a Diplomației Române s-a încheiat astăzi, 1 septembrie 2017, cu o vizită în teritoriu a șefilor misiunilor diplomatice în județul Prahova, în prezența viceprim-ministrului Grațiela Leocadia Gavrilescu și a ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu.

Vizita, organizată cu sprijinul autorităților locale, a reprezentat un prilej excelent pentru stabilirea de contacte între diplomații români și reprezentanții mediului de afaceri. Acest moment reprezintă un bun prilej pentru consolidarea promovării oportunităților de investiții din Prahova, județ cu o bogată tradiție industrială și o comunitate de afaceri solid conectată la mediul economic extern. Astfel, au fost vizitate atât companii românești cu activitate recunoscută de-a lungul timpului, cât și obiective economice cu potențial de dezvoltare suplimentară.

Desfășurată la moment aniversar, de Ziua Diplomației Române, acțiunea a reconfirmat atenția specială pe care Ministerul Afacerilor Externe o acordă componentei de diplomație economică, una dintre direcțiile prioritare ale politicii externe a României.

 

Alte articole pe aceeaşi temă