Prima Pagina

Reuniunea Anuală a Diplomației Române – ediția 2017

 

„O lume în schimbare: Mizele politicii externe a României”.

 

Ministerul Afacerilor Externe organizează, în perioada 29 august - 1 septembrie 2017, Reuniunea Anuală a Diplomației Române (RADR), cu tema „O lume în schimbare: Mizele politicii externe a României”.

Evenimentul, organizat, conform tradiției, în preajma Zilei Diplomației Române – 1 septembrie, îi reuneşte pe şefii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare ai României din străinătate, fiind un prilej atât de evaluare a îndeplinirii obiectivelor de politică externă și de stabilire a liniilor strategice viitoare de acțiune ale diplomației române, cât şi de marcare simbolică a celor 155 de ani de la înfiinţarea Ministerului Afacerilor Externe, iniţial cu titulatura oficială de Departamentul Trebilor Străine şi de Stat (1862).

Evenimentul marchează anual calendarul diplomatic al României, însumând o dimensiune publică, de comunicare a politicii externe către opinia publică din România şi din plan extern, cât şi o dimensiune de lucru, internă, bazată pe evaluarea realizării obiectivelor şi extragerea de concluzii pentru priorităţile de acţiune viitoare.

Fiecare ediţie a RADR a beneficiat de invitaţi speciali din străinătate,  care participă pentru a împărtăşi evaluările lor cu diplomaţii români şi a transmite un mesaj simbolic despre comunicarea strânsă dintre diplomaţia română şi partenerii ei externi. Ediţia 2017 îi are ca invitaţi pe ministrul afacerilor externe al Republicii Arabe Egipt, Sameh Hassan Shoukry, ministrul afacerilor externe al Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, şi ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó.