Centrul de presă

MAE susține decizia Joint Investigation Team de desfășurare pe teritoriul Olandei a procedurilor penale pentru clarificarea circumstanțelor prăbușirii aeronavei MH-17

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
03.08.2017

Ministerul Afacerilor Externe susţine decizia Joint Investigation Team/JIT (formată din Olanda, Ucraina, Malaysia, Australia, Belgia) de desfăşurare a procedurilor penale pe teritoriul Olandei pentru clarificarea circumstanţelor prăbuşirii aeronavei MH-17 în conformitate cu legislaţia olandeză.

Cerem tuturor statelor care sunt în măsură să sprijine acest demers să coopereze pe deplin, în vederea identificării, stabilirii şi aducerii în faţa justiţiei a celor responsabili pentru faptele produse, în conformitate cu prevederile rezoluţiei Consiliului de Securitate 2166 din 2014.

Informaţii suplimentare:

La 17 iulie 2014 aeronava MH-17 aparţinând companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit în estul Ucrainei, în timp ce efectua cursa Amsterdam – Kuala Lumpur. La bord se aflau 298 de persoane care şi-au pierdut viaţa (283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului).  În acest incident aviatic şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean care deţinea dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenia română. Ancheta penală este coordonată de o echipă comună de investigaţii (Joint Investigation Team) formată din reprezentanţi ai autorităţilor judiciare şi poliţieneşti din Olanda, Ucraina, Australia, Belgia şi Malaysia.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice