Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite, Abdulaziz Mohammed Al-Aifan

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
12.06.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 12 iunie 2017, pe ambasadorul Regatului Arabiei Saudite, Abdulaziz Mohammed Al-Aifan.

Demnitarul român a manifestat preocuparea pentru evoluțiile recente înregistrate în regiunea Golfului și a exprimat speranța că părțile vor identifica mijloacele cele mai adecvate pentru reluarea dialogului și restabilirea relațiilor diplomatice.

Șeful diplomației române a reliefat importanța prezervării unității Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), ca factor de stabilitate în zonă și a făcut apel la soluționarea oricărui litigiu în interiorul CCG, pentru evitarea instaurării instabilității la nivel regional. Totodată, ministrul Teodor Meleșcanu a subliniat că România sprijină orice inițiativă destinată soluționării divergențelor actuale prin negocieri directe.

În cadrul întrevederii, părțile au evidențiat importanța accelerării demersurilor de soluționare a crizei, în vederea normalizării relațiilor bilaterale și restabilirii unității Consiliului de Cooperare al Golfului.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice