Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, a ambasadorul agreat al Regatului Cambodgiei la București, cu reședința la Moscova, Ker Vicseth

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.05.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, l-a primit astăzi, 9 mai 2017, pe Ker Vicseth, ambasadorul agreat al Regatului Cambodgiei la București, cu reședința la Moscova, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Oficialul român a evidențiat interesul pentru revigorarea și impulsionarea relațiilor dintre România și Regatul Cambodgiei prin intensificarea dialogului politic bilateral, explorarea oportunităților de extindere a cooperării economice, precum și prin dezvoltarea colaborării în domeniile educației, științei și culturii.

Cele două părți au agreat necesitatea actualizării și extinderii cadrului juridic bilateral, instrument important de structurare a eforturilor în direcția amplificării cooperării româno-cambodgiene. În context, a fost punctată relevanța încheierii unor documente de colaborare în domeniul judiciar, ce vor fi utile inclusiv din perspectiva situației cetățenilor români aflați în penitenciar în Cambodgia, convenindu-se menținerea unui dialog constant pe această temă.           

Partea română a exprimat sprijinul pentru dezvoltarea cooperării dintre UE și Cambodgia, precum și în cadrul formatelor inter-regionale din care fac parte ambele țări, respectiv ASEM (Asia Europe Meeting) și UE-ASEAN (Association of Southeast Asian Nations).  

Secretarul de stat a adresat felicitări ambasadorului Ker Vicseth şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în promovarea inițiativelor sale pe linia consolidării relațiilor dintre România și Regatul Cambodgiei.