Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat George Ciamba a ambasadorului Principatului Monaco în România, Robert Fillon

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
25.04.2017

Secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale și Strategice în Spațiul Euroatlantic, George Ciamba, a avut astăzi, 25 aprilie 2017, o întrevedere cu Robert Fillon, Ambasadorul Principatului Monaco acreditat în România (cu reședința la Roma).

Cei doi oficiali au trecut în revistă relația foarte bună dintre cele două țări și potențialul de dezvoltare al acesteia în plan economic, cultural și turistic. Una dintre temele principale ale întrevederii a fost aprofundarea colaborării atât la nivel bilateral, cât și în organizațiile internaționale din care România și Monaco fac parte (în special Organizația Internațională a Francofoniei și Organizația Națiunilor Unite).

În ceea ce privește agenda europeană, oficialul român a reconfirmat susținerea României  pentru  progresul negocierilor în curs, vizând încheierea Acordului de Asociere dintre Principatul Monaco și Uniunea Europeană.

Interlocutorii au evocat posibilitatea organizării în Principat a unor manifestări culturale cu prilejul Sezonului Cultural Încrucișat dintre România și Franța (1 Decembrie 2018-30 iunie 2019). Acest „maraton al culturii” va oferi oportunitatea promovării imaginii României, cu implicarea comunității române din Monaco, o comunitate dinamică, foarte bine integrată și apreciată.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice