Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat George Ciamba a ambasadorului Republicii Malta, Lino Bianco

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
24.03.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, l-a primit vineri, 24 martie 2017, la sediul MAE, în vizită de curtoazie, pe Lino Bianco, ambasadorul Republicii Malta acreditat pentru România (rezident la Valetta).

Cu acest prilej, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind stadiul și perspectivele dialogului politico-diplomatic și consolidarea relațiilor bilaterale româno-malteze, precum și în ceea ce privește calendarul contactelor bilaterale din perioada următoare. Discuțiile s-au referit, de asemenea, la necesitatea de identificare a unor noi proiecte pentru aprofundarea cooperării bilaterale, în special la nivel economic, între România și Republica Malta.

Ambasadorul Lino Bianco a informat că în acest semestru vor fi organizate, la București, o serie de evenimente educaționale și culturale pentru a marca președinția malteză a Consiliului Uniunii Europene, secretarul de stat George Ciamba confirmând sprijinul autorităților române și deschiderea pentru dezvoltarea de proiecte comune.

 

Informații suplimentare:

Reprezentarea diplomatică în Republica Malta este asigurată de Ambasada României în Italia. Republica Malta nu are deschisă o misiune diplomatică la Bucureşti, iar ambasadorul Republicii Malta acreditat pentru România, Lino Bianco, are reşedinţa la Valletta și este acreditat şi pentru Bulgaria.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice