Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Monica Gheorghiță a ambasadorului Republicii Uniunea Myanmar în România, Myint Naung

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
13.03.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, l-a primit luni, 13 martie 2017, pe ambasadorul agreat al Republicii Uniunea Myanmar în România, Myint Naung, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii privind modalitățile concrete de dezvoltare a cooperării bilaterale. Cei doi oficiali au subliniat atenția pe care o acordă consolidării dialogului politico-diplomatic, context în care au convenit asupra calendarului de consultări pe linia ministerelor afacerilor externe pentru perioada următoare. Secretarul de stat a subliniat interesul special pentru stimularea legăturilor economice și comerciale dintre cele două țări și a evidenţiat importanţa consolidării cadrului juridic bilateral ca mijloc de sprijinire a cooperării sectoriale. Totodată, a exprimat deschidere pentru împărtășirea experienței românești de tranziție democratică în vederea susținerii procesului de reformă politică din Myanmar.

Cei doi oficiali au trecut în revistă cele mai importante evoluții de pe scena internațională, cu accent pe dezvoltările din regiunile de apartenență ale celor două țări.  

Demnitarul român a adresat felicitări ambasadorului și i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întreg sprijinul MAE în promovarea proiectelor pe care le are în vedere pe linia consolidării relațiilor dintre România și Myanmar.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice