Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri regionale, Dan Neculăescu, cu rectorul Institutului pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Turkmenistanului, Baba Zahyrov

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.03.2017

Secretarul de stat pentru afaceri regionale, Dan Neculăescu, l-a primit astăzi, 9 martie 2017, pe rectorul Institutului pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Turkmenistanului, Baba Zahyrov.

Cu acest prilej, secretarul de stat român a evidențiat importanța dezvoltării relațiilor bilaterale româno-turkmene conform Declarației prezidențiale comune din 2009 și Planului de acțiuni vizând implementarea Declarației, din 2012, prin realizarea unor contacte la nivel înalt între cele două diplomații în perioada următoare. De asemenea, a apreciat participarea tinerilor turkmeni în programul de burse oferit de statul român, precum și la cursurile internaționale pentru tineri diplomați “Nicolae Titulescu”, organizate de MAE. Totodată, a exprimat susținerea pentru intensificarea, pe viitor, a cooperării între România și Turkmenistan pe dimensiunea educațională.

La rândul său, rectorul Baba Zahyrov a apreciat cooperarea cu partea română și a evidențiat interesul autorităților turkmene de a dezvolta relația bilaterală, inclusiv în ceea ce privește domeniul educației. În acest sens, a prezentat activitatea Institutului pentru Relații Internaționale din Turkmenistan. De asemenea, a mulțumit pentru bursele oferite de statul român tinerilor turkmeni și a subliniat că acestea se bucură de o apreciere deosebită la nivelul participanților. 

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice