Participarea României la EXPO Astana 2017

Expo Astana 2017

Cu ocazia celei de-a 152-a sesiuni a Adunării Generale a BIE, desfăşurată în noiembrie 2012, oraşul Astana a fost ales să găzduiască expoziţia internaţională din anul 2017, câştigând în faţa oraşului contracandidat, Liege.

Expoziția internațională se va desfăşura în perioada 10 iunie - 10 septembrie 2017 şi va avea ca tema principală „Energia viitorului”.Pe durata celor trei luni de expoziţie. se aşteaptă participarea a peste 5 milioane de vizitatori.

Organizatorii Expo Astana 2017 subliniază importanţa organizării expoziţiei internaţionale, relevanţa temei generale alese, sprijinul politic şi interesul comunităţii ştiinţifice şi de afaceri de care se bucură găzduirea evenimentului, precum şi dorinţa de a atrage un număr cât mai mare de participanţi internaţionali.

Au confirmat participarea mai mult de 115 ţări şi 18 organizaţii internaţionale.

Republica Kazahstan este cel mai important partener al României din Asia Centrală, iar relaţiile bilaterale se caracterizează printr-o cooperare strânsă şi diversificată. Ca sectoare de interes pentru cooperarea economică între cele două ţări se au în vedere în principal sectorul energetic şi industria adiacentă, precum şi transferul  de tehnologie, pregătirea de resurse umane, IT, logistica, transporturile, industria alimentară, construcţiile etc.

 

LINK Site oficial:  www.expo2017astana.com