Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
01.03.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit astăzi, 1 martie 2017, pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, în vizită de curtoazie.

Ministrul Teodor Meleşcanu a reiterat cu acest prilej că dezvoltarea relaţiilor cu Republica Moldova constituie o prioritate de prim rang a politicii externe a României şi a evocat importanţa continuării procesului de reforme şi de modernizare în beneficiul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova şi în parametrii conveniţi cu Uniunea Europeană, potrivit Acordului de Asociere, precum şi cu Fondul Monetar Internaţional.

Eliberarea, la 27 februarie 2017, a celei de-a doua tranşe în valoare de 50 de milioane de euro din împrumutul rambursabil în valoare de până la 150 milioane de euro reprezintă un demers prin care se reconfirmă sprijinul Guvernului României pentru Republica Moldova. În acelaşi timp, însă, continuă să fie esenţial angajamentul Chişinăului pentru consolidarea şi intensificarea procesului de reforme.

În cadrul întâlnirii s-a evocat, totodată, atenţia prioritară acordată proiectelor de interconectare a reţelelor energetice (gaz şi energie electrică) şi de transport (rutier, feroviar, aerian, naval) dintre România şi R. Moldova.

Întrevederea a prilejuit, de asemenea, o trecere în revistă a agendei bilaterale a contactelor pentru perioada următoare, precum și stadiul și perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice