Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la București, Abdulaziz Mohammed Al-Aifan

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
28.02.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 28 februarie 2017, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la București, Abdulaziz Mohammed Al-Aifan.

Șeful diplomației române a apreciat stadiul relațiilor bilaterale dintre cele două state și a evidențiat poziția Arabiei Saudite ca partener extrem de important al României în regiunea Golfului și a Orientului Mijlociu. A reiterat, totodată, dorința autorităților de la București de a intensifica dialogul politic, economic și sectorial româno-saudit, prin creșterea numărului de contacte la nivel guvernamental, instituțional și al mediului de afaceri.

Cei doi interlocutori au evaluat succint perspectivele de cooperare în domeniile prioritare pentru cele două state, respectiv: energia, agricultura, infrastructura, turismul, IT&C și educația.

Întrevederea a prilejuit, de asemenea, un schimb de opinii privind dosarele de actualitate, cu accent pe evoluțiile de securitate din zona Orientului Mijlociu.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice