Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe cu Secretarul general al Comunității Democrațiilor

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
07.02.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit-o astăzi, 7 februarie 2017, pe ambasadorul Maria Leissner, Secretarul general al Comunității Democrațiilor (CD). Vizita ambasadorului Maria Leissner la București se înscrie pe linia dialogului constant pe care România îl are cu reprezentanții Organizației în contextul exercitării de către țara noastră a președinției Comunității Democrațiilor în perioada 2019-2021 și, din această perspectivă, a intrării României în Biroul Executiv al Comunității Democrațiilor în 2017.

În cadrul întrevederii cei doi înalți oficiali au trecut în revistă proiectele curente ale organizației, inclusiv teme pe care România intenționează să le promoveze ca priorități ale președinției. În acest sens, ministrul Teodor Meleșcanu a confirmat interesul pentru dezvoltarea dimensiunii de angajare a tinerilor în activitatea organizației internaționale, subiect pe care România l-a promovat și în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. Totodată, șeful diplomației române a exprimat apreciere pentru mandatul deosebit de activ al doamnei Leissner, în calitate de Secretar General al Comunității Democrațiilor, și a asigurat-o de sprijinul constant al  României pentru activitatea Organizației.

La rândul său, ambasadorul Maria Leissner a dat asigurări că Secretariatul General va acorda tot sprijinul necesar pentru buna pregătire și desfășurare a mandatului României în cadrul Comunității Democrațiilor.
 

Informații suplimentare

Comunitatea Democraţiilor (CD) este o organizație internațională creată în anul 2000, care își propune promovarea valorilor democratice. Varșovia găzduiește Secretariatul general al CD. România a avut o activitate intensă și consecventă în cadrul CD, din 2011 țara noastră fiind membră în Consiliul Guvernator al Comunității Democrațiilor. Totodată, România a prezidat Grupul de lucru privind cooperarea regională și subregională pentru guvernare democratică (2007-2013) și, în prezent, face parte din Grupurile de lucru privind educația și asistența electorală. Ambasadorul Maria Leissner este Secretar General al Comunității Democrațiilor din 2012 și își va încheia mandatul în iunie 2017.