Centrul de presă

Participarea ministrului Teodor Meleșcanu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
05.02.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, va participa luni, 6 februarie 2017, la Consiliul Afaceri Externe (CAE), care se va desfășura la Bruxelles.

Principalele teme de pe agendă vizează Ucraina și modalitățile de consolidare a relației Uniunii Europene cu această țară, evoluțiile din Libia, inclusiv în contextul imediat după Summit-ul de la Valletta, relațiile UE-Egipt, respectiv procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Înaltul Reprezentant/Vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, va informa miniștrii în legătură cu evoluțiile recente din cadrul dialogului Belgrad-Priștina, respectiv cu privire la situația din Siria. 

În marja reuniunii CAE, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu va avea o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. În cursul întrevederii vor fi abordate aspecte de interes şi actualitate aflate pe agenda aliată, vizând stadiul şi perspectivele implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia din iulie 2016, cu accent asupra măsurilor de interes direct pentru ţara noastră, legate de consolidarea posturii de descurajare si apărare pe flancul estic și sporirea rolului Alianței în proiectarea stabilității.

De asemenea, ministrul afacerilor externe va avea întrevederi bilaterale și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și cu Înaltul Reprezentat /Vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini.

 

Alte articole pe aceeaşi temă