Centrul de presă

Participarea secretarului de stat Alexandru Victor Micula la şedinţa Consiliului Director al Comisiei Româno-Americane Fulbright

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
26.01.2017

Sedinta, condusă de Remus Pricopie, președinte al Consiliului Director, a oferit prilejul trecerii în revistă a proiectelor bilaterale derulate în 2016 de Comisia Româno-Americană Fulbright, precum și proiectul de buget pentru anul 2017, planul de activități al anului 2017 și nominalizările pentru granturile acordate în anul universitar 2017-2018.

În intervenția sa, Alexandru Victor Micula a subliniat importanța pe care educația, cercetarea și cultura o dețin în dezvoltarea Parteneriatului Strategic România-SUA și în menținerea unui dialog politic dinamic și de substanță, cu atât mai mult cu cât în acest an se împlinesc 20 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic. Totodată, oficialul MAE a subliniat necesitatea adaptării continue a programului Fulbright la ariile de interes ale ambelor părți, conform domeniilor prioritare stabilite în cadrul celei de a cincea reuniuni a Task Force-ului pentru implementarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și SUA (Washington, septembrie 2016).

 

Informații suplimentare

Programul Fulbright este principalul program internaţional de schimburi în domeniul învăţământului derulat de guvernul SUA, înfiinţat în 1946, la iniţiativa senatorului J. William Fulbright, cu scopul de a creşte înţelegerea reciprocă între poporul american şi popoarele altor ţări.

În România, Programul Fulbright funcţionează din 1961 și din 1993 acesta este administrat de Comisia Fulbright româno – americană. În anul universitar 2016-2017, 23 de cetățeni români beneficiază de Programul de burse Fulbright, derulând studii și activități de cercetare în diverse centre universitare de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice

SUA