Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Japoniei în România, Kisaburo Ishii

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
13.01.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 13 ianuarie 2017, pe ambasadorul Japoniei în România, Kisaburo Ishii, în vizită de curtoazie.

Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii referitoare la principalele repere de actualitate ale relațiilor bilaterale, inclusiv evenimentele de pe agenda dialogului politic româno-japonez preconizate pentru anul curent. Ministrul afacerilor externe a subliniat importanța specială acordată de partea română aprofundării Parteneriatului Reînnoit România-Japonia, obiectiv evidențiat în Programul de Guvernare al noului executiv de la București. A fost reliefat interesul ambelor părți pentru consolidarea cooperării bilaterale în plan comercial și investițional, susținută atât de profilul economic major al Japoniei, cât și de oportunitățile variate oferite în prezent de economia românească.

Totodată, cei doi oficiali au confirmat deschiderea celor două guverne de a colabora în plan internaţional, relevându-se abordările similare ale României și Japoniei față de principalele provocări ale scenei internaționale contemporane.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice