Centrul de presă

Update precizări de presă – Incident Istanbul

Tip: 
Precizări de presă
Data: 
01.01.2017

În continuarea informaţiilor privind incidentul din Istanbul, produs în dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2017, Ministerul Afacerilor Externe precizează următoarele:

Conform datelor obţinute până la acest moment, nu există persoane de cetățenie română printre victimele identificate. Precizăm că procedura de identificare a celorlalte persoane decedate este în curs de desfășurare. Totodată, menţionăm că oficiul consular nu a primit nicio solicitare de la vreun cetăţean român în legătură cu incidentul din Istanbul.

Consulatul General al României la Istanbul menţine cazul în atenţie, păstrează legătura cu autorităţile locale şi cu spitalele la care au fost internate victimele, fiind pregătit sa acorde asistenţă consulară, în funcţie de necesităţi.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 212 3580516,  (0090)  212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

 

Alte articole pe aceeaşi temă

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice