Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a ambasadorului Republicii Federale Germania, Werner Hans Lauk, în vizită de rămas-bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
19.12.2016

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, l-a primit astăzi, 19 decembrie 2016, pe ambasadorul Republicii Federale Germania, Werner Hans Lauk, în vizită de rămas-bun, cu prilejul încheierii misiunii sale în România.

Ministrul român al afacerilor externe a adresat mulțumiri pentru contribuția ambasadorului Lauk la dezvoltarea în ansamblu a relațiilor bilaterale. La rândul său, diplomatul german a exprimat mulțumiri pentru foarte buna cooperare cu autoritățile române de-a lungul mandatului său.

Cei doi oficiali au apreciat evoluția pozitivă din ultimii ani a relațiilor bilaterale, reflectată inclusiv de intensitatea dialogului București-Berlin și au subliniat voința de a intensifica și diversifica în continuare cooperarea româno-germană în toate domeniile, îndeosebi relațiile economice și coordonarea în plan european. De asemenea, au subliniat rolul de punte de legătură al etnicilor germani originari din România și al comunității românești din Germania, care contribuie substanțial la consolidarea relației bilaterale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice