Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor, verificare şi conformitate, Frank Rose

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
12.12.2016

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, a avut astăzi, 12 decembrie, o întrevedere cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor, verificare şi conformitate, Frank Rose. Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele de implementare a principalelor decizii adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia, cu accent asupra măsurilor de consolidare a prezenţei aliate pe flancul estic. Au subliniat importanţa deciziei adoptate la nivel înalt în această vară de declarare a capacităţii operaţionale iniţiale a sistemului NATO de apărare antirachetă, prin integrarea facilităţii de la Deveselu. În context, au evidenţiat necesitatea continuării eforturilor pentru atingerea capacităţii operaţionale depline a sistemului NATO.

În cursul discuţiilor, au fost abordate, de asemenea, aspecte de interes referitoare la evoluţiile în domeniul controlului armamentelor, în contextul recent încheiatei reuniuni ministeriale a OSCE de la Hamburg. Secretarul de stat Dan Neculăescu a exprimat susţinere pentru lansarea unui dialog structurat pe această temă în cadrul OSCE, în vederea modernizării instrumentelor relevante, pe baza principiilor existente şi îndeplinirii angajamentelor asumate.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice

SUA