Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculaescu, cu directorul pentru Afaceri Central-Europene din cadrul Departamentului de Stat al SUA, Derek Hogan

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
13.10.2016

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, l-a primit astăzi, 13 octombrie 2016, pe Derek Hogan, director în cadrul Biroului pentru relaţia cu statele din Europa Centrală din cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Oficialul român a exprimat satisfacția pentru discuțiile avute recent la Washington, la 26 septembrie, cu ocazia celei de a cincea reuniuni a Dialogului Strategic bilateral dintre România şi SUA, care s-a concretizat prin adoptarea unei declaraţii comune ce evidenţiază atât realizările semnificative din ultimii cinci ani, cât şi direcţiile prioritare de cooperare pe viitor. A evidențiat importanța continuării cooperării româno-americane pentru implementarea declarației comune pe toate dimensiunile sale. 

Totodată, discuțiile au vizat domeniile securităţii şi apărării, oficialul român reiterând necesitatea implementării deciziilor adoptate la recentul Summit NATO, cu accent asupra posturii de apărare și descurajare a Alianței. În același timp, s-a referit la necesitatea asigurării complementarității UE-NATO în procesul de implementare a Strategiei Globale a UE.

Derek Hogan a mulţumit părţii române pentru relaţia bilaterală substanţială şi pentru sprijinul constant în consolidarea relaţiilor transatlantice. S-a referit, la rândul său, la rezultatele de fond atinse cu ocazia Dialogului Strategic bilateral din 26 septembrie, de la Washington. A apreciat contribuţia României la consolidarea securităţii regionale şi europene şi a subliniat importanţa pe care SUA o acordă ţării noastre în acest context. 

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice

SUA