Centrul de presă

A patra zi a Reuniunii Anuale a Diplomației Române, dedicată problematicii românilor de pretutindeni

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
01.09.2016

Ultima zi a Reuniunii Anuale a Diplomației Române a fost dedicată problematicii românilor de pretutindeni, tematică dezbătută în cadrul sesiunii plenare „Comunitățile istorice românești și diaspora de mobilitate. Evoluții și perspective”.

În prima parte a întâlnirii, participanții au avut posibilitatea să dezbată împreună cu profesorul Corneliu Bjola, din cadrul Universității Oxford, subiectul diplomației digitale în relația cu diaspora și elementele unei strategii în materie. La dialog a participat, de asemenea, și Sandra Pralong, consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale.

Ministrul delegat Maria Ligor a subliniat prioritatea acordată redefinirii relației cu diaspora și comunitățile istorice, urmărindu-se instituirea unui parteneriat autentic în cadrul căruia să fie valorificată experiența și expertiza românilor care trăiesc în străinătate. Au fost totodată abordate măsurile de profesionalizare a Departamentului de Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și de simplificare a procedurilor de finanțare a activităților dedicate problematicii de specialitate.

Toate informațiile referitoare la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române sunt disponibile în cadrul secțiunii dedicate evenimentului, de pe site-ul MAE, link:  http://www.mae.ro.