Oportunităţi de angajare

Anunţul privind organizarea concursului de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României – 2016

 

  Informații referitoare la testarea medicală şi psihologică, respectiv la obținerea avizului ORNISS:

Testarea psihologică va avea loc joi, 15 decembrie 2016, de la ora 10.00, la sediul Institutului Diplomatic Român – Bd. Primăverii nr. 17, sector 1. După finalizarea testării psihologice, candidații vor completa formularul necesar pentru obținerea avizului ORNISS de acces la informații clasificate. În vederea facilitării acestui demers, candidații sunt rugați să consulte formularul de bază, disponibil la adresa http://www.orniss.ro/ro/formulare/fsp/nationale/pdf/a15.pdf, pentru a cunoaște și pregăti informațiile necesare pentru a completa acest formular.

Testarea medicală va avea loc în perioadele 16 – 21 decembrie 2016 și 9 – 13 ianuarie 2017, la Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu și Medicină Preventivă, strada Washington nr. 8 – 10, sector 1, București, după următorul program:

 • Lunea: interval orar 7.00 – 10.30, 6 persoane;
 • Marțea: interval orar 12.00 – 13.30, 6 persoane;
 • Miercurea: interval orar 7.00 – 13.30, 10 persoane;
 • Vinerea: interval orar 12.00 – 13.30, 6 persoane.

În vederea parcurgerii acestei probe, candidații vor transmite, până cel târziu luni, 12 decembrie 2016, un email la adresa admitere@mae.ro, în care vor preciza data la care se vor prezenta la sediul centrului medical pentru susținerea acestei probe de concurs. Opțiunile exprimate de candidați vor fi luate în considerare prin aplicarea principiului “Primul venit, primul servit”, iar persoanele care nu pot fi evaluate la data pentru care au optat vor fi reprogramate, de comun acord, pentru o dată la care mai există locuri disponibile.

Persoanele care nu se vor prezenta la testarea psihologică, la testarea medicală sau care nu vor completa formularul pentru obținerea avizului ORNISS nu vor primi avizele necesare.

  ​Afişat astăzi, 9 decembrie 2016


 

 ​ Rezultatele etapei de verificare a dosarelor

Informațiile privind programarea candidaților declarați admiși pentru testările medicale și psihologice în urma verificării dosarelor vor fi anunțate în timp util, în condițiile Regulamentului de concurs.

  ​Afişat astăzi, 6 decembrie 2016


 


​Candidaţii declaraţi admişi în urma finalizării etapei interviului vor prezenta într-un dosar cartonat cu şină, documentele prevăzute la art. 28 alin. (1) din Regulamentul de concurs, însoţite de documentele în original, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (Aleea Alexandru, nr. 31, Bucureşti – intrarea de la Registratură) după următorul program:
 

 • joi, 24 noiembrie 2016, în intervalul orar 10:00 – 14:00;
   
 • vineri, 25 noiembrie 2016, în intervalul orar 10:00 – 14:00;
   
 • luni,  28 noiembrie 2016, în intervalul orar 10:00 – 14:00.
   

În vederea prezentării dosarului, candidaţii vor transmite un e-mail către admitere@mae.ro, până miercuri 23 noiembrie a.c., inclusiv, ora 12.00,  în care vor menţiona numele complet, ziua şi ora alese pentru a depune dosarul.

Dosarul prezentat în format fizic trebuie să conţină aceleași documente care au fost depuse în etapa înscrierii electronice la concurs, precum şi 2 fotografii (mărime 3,5cm/4,5cm). Candidaţii sunt rugaţi să verifice, cu atenţie, documentele din dosar înainte de a se prezenta la sediul MAE. Această etapă de concurs este eliminatorie.

Conform art. 28 alin. 3 din Regulamentul concursului, depunerea dosarului se face personal de către fiecare candidat, pe baza cărţii de identitate, sau de către o persoană împuternicită prin procură notarială.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate de la Departamentul Resurse Umane, telefon 021 431 1765, în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 10.00 – 16.00.


​​ Afişat astăzi, 21 noiembrie 2016


 

  Rezultatele evaluării finale​:

 Lista candidaților admiși după evaluarea finală

 Lista candidaților respinși după evaluarea finală 


​​ Afişat astăzi, 18 noiembrie 2016


 

  Programarea pentru interviu actualizată ca urmare a soluționării contestațiilor la rezultatele probei scrise

  Anunţ important

Candidații care au fost declarați admiși ca urmare a soluționării contestațiilor la proba scrisă vor susține interviul după ultimul candidat programat pentru domeniul/profilul postului pentru care candidează, după cum urmează:

 • candidații de la profilul ”Politici și instituții europene”: sâmbătă, 12 noiembrie 2016, de la ora 14:15;
 • candidații de la profilul ”Afaceri Politice, strategice și globale”: duminică, 13 noiembrie 2016, de la ora 8:15;
 • candidații de la profilul ”Consular”: duminică, 13 noiembrie 2016, de la ora 14:15.

 

 Soluționarea contestațiilor la rezultatele probei scrise​

 

​​ Afişat astăzi, 9 noiembrie 2016


 

  Informații referitoare la interviu 

​ Interviul va avea loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe – Sala Gafencu, după următorul program:
 

  Accesul candidaţilor în sediul MAE – Aleea Alexandru, nr. 31 (intrarea principală), se va face numai pe baza actului de identitate (carte de identitate, carte de identitate provizorie, buletin de identitate, pașaport);

  Interviul va fi înregistrat pe suport audio, în conformitate cu prevederile Regulamentului de concurs;

  Durata efectivă a interviului de concurs va fi de aproximativ 15 minute;

 Candidaților le este interzis accesul în Sala Gafencu cu telefoane mobile sau cu orice alte mijloace de comunicare/informare/consultare. În timpul participării la interviu, este interzisă folosirea de către candidați a oricăror surse de comunicare/informare/consultare. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu eliminarea candidatului din concurs.

 Candidații care vor fi declarați admiși ca urmare a soluționării contestațiilor la proba scrisă vor susține interviul după ultimul candidat programat pentru domeniul/profilul postului pentru care candidează.

 

​​ Afişat astăzi, 4 noiembrie 2016


 


 Anunț important​

Interviul va avea loc, la sediul MAE, în perioada 12-13 noiembrie 2016. Informațiile cu privire la programarea candidaților pentru interviu vor fi anunțate în condițiile Regulamentului de concurs, cu cel puțin 5 zile calendaristice înainte de data susținerii acestuia.

​​ Afişat astăzi, 31 octombrie 2016


 

​ Anunț important​

În perioada 1-3 noiembrie 2016, candidaţii pot depune contestaţii la rezultatele probei scrise, având la dispoziţie următoarele posibilităţi:

 • transmiterea electronică a contestaţiilor la adresa admitere@mae.ro până joi – 3 noiembrie 2016, ora 23:59:59 (ora României)

sau

 • depunerea personală a contestaţiilor (sau de către o persoană împuternicită prin procura notarială) la Registratura MAE din Bucureşti, Aleea Alexandru, nr. 31, după următorul program: marți – 1 noiembrie 2016, miercuri – 2 noiembrie 2016, joi – 3 noiembrie 2016, între orele 10:00-16:00.

 

​​ Afişat astăzi, 31 octombrie 2016


 

 Rezultatele evaluării răspunsurilor la proba scrisă​:

​  Lista candidaților admiși după proba scrisă

​  Lista candidaților respinși după proba scrisă

​  Lista candidaților absenți la proba scrisă

 

​​ Afişat astăzi, 31 octombrie 2016


 

 Baremul de corectare al probei scrise

   Subiectele probei scrise

 domeniul afaceri europene, profilul „politici și instituții europene”

 domeniul afaceri europene, profilul „drept și contencios UE”

 domeniul afaceri politice, strategice și globale

 domeniul juridic, profilul „drept internațional”

 domeniul consular

 domeniul asistență pentru dezvoltare

​​​​ Afişat astăzi, 21 octombrie 2016, ora 20.00


 


 ​Informații referitoare la proba scrisă​

Data desfășurării21 octombrie 2016;
Ora de începere15:00;
Loc de desfăşurare: Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureşti.

Click pentru programarea candidaților în săli

Accesul în Amfiteatrul ”Nicolae Iorga” (etajul 1) și în Amfiteatrul ”Vasile Pârvan” (etajul 3) se va face prin bd. Regina Elisabeta 4-12, Sector 5 (Pentru hartă, click AICI).

Accesul candidaţilor în sălile de concurs se va face în intervalul orar 13:30 – 14:30 numai pe baza actului de identitate (carte de identitate, carte de identitate provizorie, buletin de identitate, pașaport). Lipsa acestuia atrage neparticiparea la proba scrisă și eliminarea din concurs.

Adresăm rugămintea candidaților de a citi cu atenție prevederile Regulamentului de concurs cu privire la conduita din timpul probei scrise.

Reamintim faptul că este interzis accesul, în sălile de concurs, cu telefoane mobile sau cu orice alte mijloace de comunicare/informare/consultare, iar în timpul probei scrise este interzisă folosirea oricăror surse de comunicare/informare/consultare pentru rezolvarea subiectelor.

​​ Afişat astăzi, 14 octombrie 2016​


 


Anunț important​

Proba scrisă din cadrul concursului de admitere în Corpul diplomatic și consular al României va fi organizată vineri, 21 octombrie 2016. Informațiile cu privire la programarea candidaților, precum și locul desfășurării probei scrise vor fi anunțate în condițiile Regulamentului de concurs, cu cel puțin 5 zile calendaristice înainte de data susținerii acesteia.

 

​​ Afişat astăzi, 12 octombrie 2016​


 

 

 Soluţionarea contestaţiilor la rezultatele testului-grilă​

​ Soluţionarea contestaţiilor la rezultatele testului grilă

 

​​ Afişat astăzi, 12 octombrie 2016​


 Rezultatele evaluării răspunsurilor la testul-grilă​

 Lista candidaților admiși pentru proba scrisă după evaluarea testului-grilă

 Lista candidaților respinși după evaluarea testului-grilă

 Lista candidaților absenți la testul-grilă

În perioada 10 – 11 octombrie 2016, candidaţii pot depune contestaţii la rezultatele testului grilă, având la dispoziţie următoarele posibilităţi:

 • transmiterea electronică a contestaţiilor la adresa admitere@mae.ro până marţi – 11 octombrie 2016, ora 23:59:59 (ora României)

sau

 • depunerea personală a contestaţiilor (sau de către o persoană împuternicită prin procura notarială) la Registratura MAE din Bucureşti, Aleea Alexandru, nr. 31, după următorul program: luni – 10 octombrie 2016 și  marţi – 11 octombrie 2016 – între orele 10:00-16:00.

Informațiile cu privire la desfășurarea probei scrise vor fi anunțate în condițiile Regulamentului de concurs.

 

​​ Afişat astăzi, 7 octombrie 2016, ora 17.30


 

 Rezultatele soluționării contestațiilor la baremul de corectare a testului grilă

​​​​ Afişat astăzi, 4 octombrie 2016, ora 22.00


 Baremul de corectare al testului grilă

 Subiectele testului grilă

Contestaţiile la baremul de corectare al testului grilă pot fi depuse până sâmbătă, 1 octombrie 2016, ora 21:00, la adresa admitere@mae.ro

​​​​ Afişat astăzi, 30 septembrie 2016, ora 21.00


 

 Rezultatele verificării obiecțiunilor depuse după selecția dosarelor de concurs

Reamintim faptul că persoanele care au fost declarate eligibile ca urmare a soluționării obiecțiunilor după selecția dosarelor au fost programate să susțină testul grilă în Sala 2203.

​​​​ Afişat astăzi, 28 septembrie 2016


 

  Informații referitoare la testul-grilă

Data desfășurării30 septembrie 2016;
Ora de începere16:00;
Loc de desfăşurare: Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE);
 

 Click pentru programarea candidaților în săli

Candidații care vor fi declarați eligibili ca urmare a soluționării obiecțiunilor după selecția dosarelor vor susține testul grilă în Sala 2203.

Accesul în Amfiteatrul I, Amfiteatrul II și Amfiteatrul III (situate în clădirea 0 – Ion N. Angelescu) se va face prin str. Căderea Bastiliei, nr. 2-10 (Pentru hartă, click AICI).

Accesul în Sala 2101, Sala 2103, Sala 2201 și în Sala 2203 (situate în clădirea 2 – Virgil Madgearu) se va face prin Calea Dorobanților, nr. 15-17 (Pentru hartă, click AICI).

Accesul candidaţilor în sălile de concurs se va face în intervalul orar 14:30 – 15:30 numai pe baza actului de identitate (carte de identitate, carte de identitate provizorie, buletin de identitate, pașaport). Lipsa acestuia atrage neparticiparea la testul-grilă și eliminarea din concurs.

Adresăm rugămintea candidaților de a citi cu atenție prevederile Regulamentului de concurs cu privire la conduita din timpul testului-grilă.

Reamintim faptul că este interzis accesul, în sălile de concurs, cu telefoane mobile sau cu orice alte mijloace de comunicare/informare/consultare, iar în timpul testului-grilă este interzisă folosirea oricăror surse de comunicare/informare/consultare pentru rezolvarea subiectelor.

​​​​ Afişat astăzi, 23 septembrie 2016


 

 

 Listă candidaţi eligibili, respectiv neeligibili după selecţia dosarelor

În perioada 23 – 26 septembrie 2016, persoanele care au depus dosare pentru concurs pot face obiecțiuni cu privire la eventualele erori materiale din liste cu privire la propria persoană, având la dispoziție următoarele posibilități:

 • transmiterea electronică a obiecțiunilor la adresa admitere@mae.ro până luni – 26 septembrie 2016, ora 23:59:59 (ora României)

sau

 • depunerea personală a obiecțiunilor (sau de către o persoană împuternicită prin procură notarială) la Registratura MAE din București, Aleea Alexandru, nr. 31, după următorul program: vineri – 23 septembrie 2016 și luni – 26 septembrie 2016 – între orele 10:00-16:00.

​​ Afişat astăzi, 22 septembrie 2016​


 

 Anunț important​

Testul grilă din cadrul concursului de admitere în Corpul diplomatic și consular al României din 2016 va fi organizat vineri, 30 septembrie 2016. Informațiile cu privire la programarea candidaților, precum și locul desfășurării testului grilă vor fi anunțate în condițiile Regulamentului de concurs, cu cel puțin 5 zile calendaristice înainte de data susținerii acestuia.

​​ Afişat astăzi, 21 septembrie 2016​


 

Formularul electronic pentru înscrierea la concurs a fost activat. Candidaţii pot încărca dosarele de înscriere aici.

Înainte de a începe  încărcarea electronică a dosarului, consultaţi instrucţiunile de completare.

Formularul de înscriere va rămâne activ în perioada 02.09.2016 – 11.09.2016.​

ATENŢIE! După încărcarea în sistem, dosarul de înscriere nu mai poate fi modificat/completat.

Pentru a evita supraîncărcarea sistemului şi eventualele neplăceri tehnice aferente, vă rugăm să nu amânaţi înscrierea pentru ultimele zile alocate acestei etape de concurs. 

 

​​ Afişat astăzi, 1 septembrie 2016, ora 23:00


 

 Anunț important​

Formularul electronic de înscriere va fi disponibil în perioada
02.09.2016 (ora 00:00, ora României) – 11.09.2016 (ora 23:59:59, ora României)

  Instrucţiuni în vederea înscrierii electronice la concursul de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României

  Cerere-tip de înscriere

  Declaraţie pe proprie răspundere privind lipsa antecedentelor penale

  Declaraţie pe proprie răspundere privind lipsa cazurilor de nedemnitate prevăzute de Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic (numai pentru domeniul juridic, profilul ”drept intern”)

  Model Curriculum Vitae

   Afişat astăzi, 29 august 2016


 

În conformitate cu Legea nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României, cu modificările şi completările ulterioare, cu Hotărârea Guvernului nr. 8/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificările şi completările ulterioare, precum și cu  Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 1371/2016 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor pentru admiterea în Corpul diplomatic și consular al României, publicat în Monitorul Oficial nr. 655/26.08.2016, Ministerul Afacerilor Externe organizează un concurs pentru ocuparea a 50 de posturi diplomatice.

Calitatea de membru al Corpului diplomatic și consular al României poate fi dobândită ca urmare a promovării concursului de admitere, de persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: are dreptul să ocupe o funcţie publică, conform prevederilor Constituţiei şi legilor în vigoare; se bucură de toate drepturile politice şi civile prevăzute în Constituţie şi în legile în vigoare; nu face parte din partide politice; a urmat studii superioare de lungă durată la o instituţie de învăţământ superior din ţară sau din străinătate, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, recunoscută de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice; cunoaşte două sau mai multe limbi străine, dintre care una trebuie să fie limba engleză sau limba franceză; are o stare de sănătate corespunzătoare, atestată pe bază de act medical de specialitate; nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni; nu este incompatibilă cu dobândirea calităţii de membru al Corpului diplomatic şi consular al României.

 

Descrierea posturilor, cerinţele specifice pentru ocuparea acestora, după caz, și bibliografia specifică de concurs pot fi consultate aici:

 

  domeniul afaceri europene, profilul „politici și instituții europene” - 15 posturi;

  domeniul afaceri europene, profilul „drept și contencios UE” -  4 posturi;

  domeniul afaceri politice, strategice și globale - 10 posturi;

  domeniul juridic, profilul „drept internațional” - 6 posturi;

  domeniul juridic, profilul  „drept intern” - 3 posturi;

  domeniul consular - 10 posturi;

  domeniul asistență pentru dezvoltare - 2 posturi.

 

Regulamentul de concurs, bibliografia (generală și specifică) şi toate informaţiile referitoare la desfăşurarea concursului se publică pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro, la secţiunea Cariere – „Oportunităţi de angajare”, precum și la avizierul instituției.

Dosarele de înscriere la concurs vor fi depuse electronic, prin intermediul formularului de înscriere care va fi disponibil pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secţiunea Carieră – „Oportunităţi de angajare”, în perioada  2 – 11 septembrie 2016.

Condiţiile tehnice, instrucţiunile de înscriere prin intermediul formularului electronic și modelele de cerere tip, curriculum vitae și declarație pe propria răspundere privind lipsa antecedentelor penale vor fi publicate pe pagina de internet a MAE (www.mae.ro), precum şi la avizierul MAE, în timp util, în condițiile Regulamentului de concurs.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la Departamentul Resurse Umane, telefon 021-4311765.


  Regulament privind organizarea şi desfăşurarea concursului

  Bibliografie generală

 

   Afişat astăzi, 26 august 2016