Centrul de presă

Participarea secretarului de stat Alexandru Victor Micula la evenimentul „ASEAN DAY FESTIVAL”

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
04.08.2016

Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Alexandru Victor Micula, a participat, astăzi, 4 august 2016, în calitate de invitat de onoare, la „ASEAN DAY FESTIVAL”, găzduit de Ambasada Indoneziei la Bucureşti. Evenimentul a fost organizat de Comitetul ASEAN de la Bucureşti pentru marcarea celei de-a 49-a aniversare a organizaţiei.

În cadrul alocuţiunii, secretarul de stat a evidenţiat faptul că relaţiile UE-ASEAN se îndreaptă către un nou nivel de cooperare, prin eforturile comune ale celor două părţi, de a avansa către un parteneriat strategic. România îşi aduce contribuţia la cadrul oferit de apartenenţa la UE, prin consolidarea cooperării cu statele ASEAN şi capitalizarea experienţei pozitive în dialogul politic bilateral, comerţ şi relaţii economice, adaptate la dinamica globală şi provocările actuale.

Totodată, secretarul de stat a subliniat că o cunoaştere reciprocă a culturii, tradiţiilor şi valorilor creează o bază pentru aprofundarea relaţiilor dintre oameni, pentru intensificarea contactelor de afaceri şi a încrederii reciproce. Este încurajată colaborarea inter-instituţională şi universitară în domeniul educaţiei, culturii, ştiinţei, prin încurajarea studenţilor din statele ASEAN să aleagă România ca destinaţie pentru studii.

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN) a fost constituită la 8 august 1967 la Bangkok (Thailanda) şi cuprinde 10 state (Brunei, Cambodgia, Indonezia, Laos, Malaysia, Myanmar, Filipine, Singapore, Thailanda şi Vietnam).