Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Daniela Gîtman cu vicepreședintele Comisiei pentru relații externe a partidului de guvernământ din R. S. Vietnam, Nguyen Tuan Phong

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
24.05.2016

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Daniela Gîtman, a avut astăzi, 24 mai 2016, o întrevedere cu Nguyen Tuan Phong, vicepreședintele Comisiei pentru relații externe a partidului de guvernământ din R. S. Vietnam.

Primirea a oferit cadrul pentru un schimb util de opinii cu privire la stadiul relațiilor româno-vietnameze. Cei doi demnitari au subliniat interesul pentru consolidarea relaţiilor tradiţionale dintre România şi R. S. Vietnam atât prin dinamizarea dialogului politic, cât şi prin urmărirea obiectivului prioritar al extinderii şi diversificării cooperării economice.

În acest context, au relevat importanța celei de-a XV-a sesiuni a Comisiei mixte româno-vietnameze de cooperare economică ale cărei lucrări urmează a avea loc în iunie 2016, la Hanoi. Părţile au evocat rolul celor aproape 4.000 de specialişti vietnamezi, absolvenţi ai unor universităţi din România, care acţionează ca veritabilă punte de legătură între cele două țări.

De asemenea, au fost trecute în revistă aspecte de actualitate privitoare la agenda regională, cu accent asupra rolului deţinut de Vietnam în perioada 2012 – 2015 în calitate de coordonator din partea Asociaţiei Naţiunilor din Sud-estul Asiei (ASEAN) al relațiilor ASEAN-UE. Nu în ultimul rând, a fost discutată perspectiva cooperării dintre România şi Vietnam în cadrul oferit de Asia-Europe Meeting (ASEM), cu atât mai mult cu cât cele două ţări colaborează în cadrul ASEM în domeniile managementului resurselor de apă (Dunăre-Mekong), conectivităţii şi turismului.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice